Egy ​kém/nő titkos élete

Szerző
Karin Tanabe

Lakás ​az Ötödik sugárúton, gálaestek a Plázában, két szép fiúgyermek és az ideális férj: Katharina Edgeworth élete csalókán tökéletesnek tűnik. 1954-et írunk, és a háború utáni amerikai álom rémálommá vált.
Katharina bevándorlók gyermeke, New Yorkban született és nevelkedett, elitegyetemen végzett és négy nyelven beszél. Egy jól menő gyermeksebész felesége és nagy vagyon örököse. Aranykalitkában rekedt és kétségbeesetten menekül az otthoni korlátok elől. Amikor megkeresi őt az FBI, és felkérik, hogy legyen az informátoruk, Katharina megragadja a lehetőséget. Egy férfi a múltjából magas rangú szovjet kém lett, de eddig senki sem tudott a bizalmába férkőzni. Katharina a tökéletes személy erre a munkára.
Az FBI elvárásai és a KGB titkai között ingadozva futár lesz, aki ellopott kormányzati dokumentumokat visz Washington D. C.-ből Manhattanbe. A vele kapcsolatban álló ügynökök hamarosan kiesnek a játszmából, és Katharina a legjobb úton halad, hogy titkos munkája tönkretegye az életét.

Egy klasszikus kémthriller pörgős fordulataival és a női főhősök árnyalt ábrázolásával az Egy kém/nő titkos élete ragyog az intrikáktól és az elfojtott vágyaktól.