Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtár állományából hiányzó - az olvasó önképzését és szakmai munkáját segítő - műveket az olvasó kérésére az ODR rendszeren keresztül, könyvtárközi kölcsönzés útján kell biztosítani.

Könyvtárközi kölcsönzés a könyvtár olvasói számára

A könyvtárközi szolgáltatást igénybe veheti a könyvtár bármely beiratkozott olvasója, mely személyesen a Könyvtárban történik. Ha a küldő könyvtár a küldeményért postaköltséget számít fel, ez az olvasót terheli. A visszaküldés postaköltségét mindenkor a kérő olvasó fizeti. A másolat költségét a teljesítő könyvtár állapítja meg, ennek díja a megrendelőt terheli. A könyvtárak folyóiratokat nem kölcsönöznek, de másolat ezekről is kérhető. A könyvtárközi kérés teljesítését a könyvtárak megtagadhatják.

Könyvtárközi kölcsönzés más könyvtárak számára

Bármely könyvtár jogosult a könyvtárközi kölcsönzésre, ha vállalja a könyvtárközi kölcsönzés szabályainak betartását.  A könyvek kölcsönzése ingyenes, a kérő könyvtár felelőssége a kiadvány épségben és időben történő visszaküldése. Folyóiratokat nem kölcsönzünk, így folyóiratcikkekről csak fénymásolat kérhető térítés ellenében.

 

Érdeklődni a könyvtár elérhetőségein lehet.