Hernádi Tamás

Hely:
Alsóvárosi temető
Felirat:

Hernádi Tamás 1947-2012, neje Tóth M. Valéria 1952-

A szeretet örök.

Megjegyzés:

Hernádi Tamás (Devecser, 1947. február 25. – Pápa, 2012. október 03.): testnevelőtanár.

Kisgyermek korát szülővárosában töltötte, majd családjával Pápára költözött. Iskoláit a Zalka Máté Általános Iskolában, illetve a Türr István Gimnáziumban végezte. Pécsett a Tanárképző Főiskolán szerzett testnevelés-földrajz szakos tanári diplomát. A főiskolán tornászbajnoki símet szerzett.

Első Munkahelye Pápán a városi Sportiskola volt, pályája során ezt az intézményt a Hámán Kató Általános Iskola követte. A városi úttörőszövetség élén is tevékenykedett, később sportfelügyelő majd a Pápa és Környéke Sportigazgatási Társulás vezetője lett.

Munka- és szabadidejét egyaránt a sportnak szentelte. Szívvel-lélekkel dolgozott, szervezett, rendezett, szorgalmazta az új sportágak meghonosítását s a közönségvonzó sportesemények megrendezését. 1978-tól 2008-ig, nyugdíjba vonulásáig szervezte a városi és környékbeli diák-szabadidő és versenysport eseményeit. Aktiv szerepet vállalt a Pápán rendezett országos versenyek szervezésében, a város nemzetközi kapcsolatainak kialakításában.

Évtizedeken át tevékenykedett Veszprém megye, Pápa város és környéke sportéletében. Több kitüntetésben is részesült, megkapta a Testnevelés és Sport Érdemes Dolgozója kitüntetést, Pápa Város Pro Publico elismerését és Veszprém megye Tüskés Endre Díját.

Betegsége miatt vesztesnek érezte magát. Ugyanakkor azt vallotta: azok a bajnokok, akik a végén felemelhetik a trófeát. Hernádi Tamás bajnok volt, hiszen egész életét úgy élte, ahogy szerette volna: a sportban, a sportért dolgozott.

Forrás: Pápa és Vidéke, X. évf., 2012. 21. sz. 6. p.