Vizer Miklós Dr.

Hely:
Alsóvárosi temető
Felirat:

Dr. Vizer Miklós 1934-2006, Dr. Vizer Miklósné 1938-2006.

Megjegyzés:

Dr. Vizer Miklós (Budapest, 1934 – 2006): szülész-nőgyógyász, kórházigazgató.

Budapesten született, a gyermekéveit Zircen töltötte, majd a székesfehérvári ciszter és a fővárosi Kölcsey Gimnáziumba járt, majd orvosi egyetemet végzett Budapesten. A friss diplomás orvos Pápára, a városi kórházba került, ahol előbb a belgyógyászaton dolgozott, majd szülész-nőgyógyász szakvizsgát tett, s a kórház ezen osztályán dolgozott éveken át. Itt ismerte meg a feleségét is, aki szintén orvos, gyermekgyógyász. Két fiúgyermekük ugyancsak az orvosi hivatást választotta. Dr. Vizer főorvos úr szervezte meg Pápán és környékén a rendszeres véradást, s az első igazgatója lett a városi vérellátó állomásnak.

1976-tól a Pápai Városi Kórház főigazgató főorvosa volt 1987-ig. A városban oly népszerű és közmegbecsülésnek örvendő főorvos 1994-ben ment nyugdíjba, de azt követően is aktívan dolgozott a gyógyításban.

1998-ban lett tagja a Horgász Egyesületek Veszprém Megyei Szövetsége elnökségének, majd hamarosan alelnöke lett. 2003. novemberben a szövetség elnökévé választották. Munkájának elismerését jelentette, hogy az utóbbi két ciklusban a Magyar Országos Horgász Szövetség Választmányának is a tagja lehetett.

Forrás: Magyar Horgász, 60. évf., 2006. 5. sz. 5. p.