Németh József

Hely:
Kálvária temető
Felirat:

Németh József „Vanyola 1939 – Pápa 1992”

Megjegyzés:

Németh József (Vanyola, 1939 – Pápa, 1992. október): Pápai Városgazdálkodási Vállalat igazgatója.

A közeli faluban született ember hagyományos életpályát futott be nem szokványos módon. Az építésztechnikusi minősítés és katonaság után 23 évesen a Pápa Városi Tanácsnál alkalmazták, ahol 10 éven keresztül végezte az államigazgatási munkát zömmel beruházói és műszaki ellenőrzési vonalon.

1972. május 1-től volt a Pápai Városgazdálkodási Vállalat igazgatója, munkáját ötletgazdagon, sokrétű elképzelésekkel kezdte meg. A hagyományos ingatlankezelési munka mellett egyre jobban erősítette a hagyományos kivitelezési tevékenységet. A Közületi Szolgáltató Üzem megszűnése után a kommunális szolgáltatásokkal (köztisztaság, parkgondozás) tovább szélesedett a vállalat profilja. A vállalat fejlesztése (szociális épületek, II. sz. telep, vállalati üdülő) mellett a városi közéletben egyre jelentősebb szerepet játszott. Több városi beruházás során (fedett uszoda, Rendelőintézet) vállalt előkészítői és lebonyolítási feladatokat. A városban végzett szakmai és közéleti munkája mellett az országos szakmai szövetségekben is jelentős munkát végzett. A romló gazdasági körülmények között minden eszközt megragadott, hogy a vállalat átvészelje a nehéz időket.

A vállalat felbomlása után fél évvel kísértük utolsó útjára. Szakmai munkáját minősíti majd a múló idő, emberségét és barátságát megőrzi emlékezetünk.

Forrás: Pápai Hírlap, V. évf., 1992. 20. sz. 10. p.