Rejtvény

Időpont

Rejtvény Vajda Péter „szótárából”

 

Vajda Péter reformkori irodalmár-természetbúvár-pedagógus-társadalomkritikus elhunytának 175. évfordulója közeledtével az Elsősorban pápai Városbarát Egylet 2020 nyarán Vajda Péter Emlékprojektet indított.

Az Emlékprojekt keretében most az Elsősorban pápai Városbarát Egylet a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárral, valamint a pápai GraFirka Műhellyel az alábbi közös, Vajda Péterrel kapcsolatos rejtvényfeladványt adja közre. 

Vajda Péter hogy használta, nevezte, írta az alábbi szavakat műveiben? Fejtse meg az alábbi nyolc „kérdést”, majd rakja ki a megadott betűkből a megfejtést! Vajda Péter egyik versének címét adja a megfejtés. Vajda után a magyar irodalomban hasonló címen később is született egy költemény. Ki írta azt? 

A játék időtartama: 2020. szeptember 14. – szeptember 22. 

A helyes megfejtést beküldők között 2020. szeptember 23-án sorsolást tartunk.

Három szerencsés megfejtő könyv- és tárgyjutalomban fog részesülni, melyek az Elsősorban pápai Városbarát Egylet október elsejei ankétján kerülnek átadásra a könyvtár épületében.

A megfejtéshez segítségül ajánljuk az internetet, valamint Csanádi Imre-Miklós Róbert (szerk.): Vajda Péter – Költemények prózában és más írások. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 1958., illetve a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár honlapján elhelyezett Vajdás „segédleteket” (http://www.jmvk.papa.hu/vajda-peter-es-kora-feladatlapok).

 

A rejtvény az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/d6Dn1dhZgZRW9raA6